Henkilönostimet

Hinattavat nivel- ja teleskooppipuominostimet

Henkilö tai pakettiauton perässä hinattavat nostimet soveltuvat erinomaisesti lyhytkestoisiin töihin, joissa siirtymiä on maltillisesti. Mahdollisuus kuljettaa kone itse työmaalle säästää kustannuksissa ja mahdollistaa nopean siirtymisen työmaalta toiselle.

Yksinkertaisimmissa Bronto-nostimissa suurin lavakorkeus on 10m ja sivu-ulottuvuus 5m koneen keskipisteestä. Hyvässä maastossa nämä sopivat mainiosti vaikka rintamamiestalon maalaamiseen tai lampunvaihtoon.

Monipuolisemmat Dinolift-nostimet on varustettu siirtorullilla, jolloin konetta voi siirrellä työmaalla ilman autoa. Suurin lavakorkeus näissä on 19m ja sivu-ulottuma 11m koneen keskipisteestä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että osassa koneista sivu-ulottuma on riippuvainen korissa olevasta painosta.

Kaikki koneet toimivat ensisijaisesti 240V 16A verkkovirralla, mutta osassa koneista on myös akku tai polttomoottorikäyttö.

 


Itsekulkevat nivel- ja teleskooppinostimet

Itsekulkevat nostimet eli kuukulkijat sopivat erinomaisesti työmaille joissa pitää liikkua paljon. 

Dieselkäyttöiset ulkomallit ovat pääasiassa nelivetoisia maastokäyttöön soveltuvia koneita, jolloin kone liikkuu ketterästi myös työmaan olosuhteissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tukijalattomat kuukulkijat ovat varsin painavia (>7t), eli maapohjan on oltava kantava. Varastovalikoman tasokorkeus on 20m ja sivu-ulottumaa 17m. Tarvittaessa pystymme toimittamaan jopa 55m kuukulkijan.

Tukijalalliset kuukulkijat kuten Dinolif 240RXT ovat kevyitä verrattuna tukijalattomiin ja pystyvät toimimaan suuremmissa maaston kallistuksissa kuin tukijalattomat.

Sisätöihin käytetään akkukäyttöisiä nostimia, joilla työskentely ahtaissakin tiloissa onnistuu. Monipuolinen puomisto mahdollistaa pääsyn todella haastaviin rakoihin. Kaikissa sisäkäyttöön tarkoitetuissa koneissa on merkkaamattomat renkaat.


Saksinostimet

Hinattavat saksinostimet ovat edukas vaihtoehto esimerkiksi maalaus- tai laudoitustyöhön kun kohteen maasto mahdollistaa koneen sijoittamisen aivan seinän viereen. Iso työtaso ja reilu korikuorma tekevät työskentelystä mukavaa. Hinattavien saksilavojen suurin tasokorkeus on 10m.

Akkukäyttöiset saksilavat ovat sisätöiden luottopakkeja. Notkea, nopea ja helppo saksilava on nykyaikaisen työmaan peruskalustoa. Myös yläasennossa ajettava lava on korvaamaton työkalu esimerkiksi LVIS-töissä. Akkukäyttöisiä saksilavoja löytyy 3,8 - 14m tasokorkeudella.

Diesel-/Hybridisaksilavat ovat julkisivutöiden työjuhtia. Suurella nostokapasiteetilla ja työtasolla varustetut nostimet luovat turvalliset olosuhteet tehokkaaseen työskentelyyn. Hyvässä maastossa työskentely onnistuu myös ilman tukijalkoja ja konetta voi siirrellä laskeutumatta välillä alas. Kaltevassa maastossa tukijalat oikaisevat koneen ja mahdollistavat turvallisen työskentelyn. Varastokokoina 10-15m tasokorkeus, mutta tarvittaessa toimitamme vaikka 24m saksilavan. 

20220317_120138-removebg-preview.png